Waar plaats ik het voedingswaar dat ik over heb?

Heb je kliekjes over of etenswaar in verpakking die nog goed zijn, maar waar jij geen gebruik meer van gaat maken? Zet dit dan op de besloten Facebookpagina van de Kliekjesbank in jouw regio.

Wat voor informatie moet ik geven bij de plaatsing?

Omschrijf sowieso wat het is, en (ongeveer) voor hoeveel personen. Het is handig om erbij te vermelden wat erin zit aan ingrediënten, maar dat is niet verplicht, evenals een smakelijke foto.

Wat te doen als ik interesse heb in een aanbieding?

Als je belang hebt bij een aanbieding, kan een persoonlijk bericht naar de aanbieder gestuurd worden. In dit persoonlijke bericht wordt afgesproken waar het eten afgehaald wordt en hoe laat.

Wie verzorgt de bakjes waarin het eten wordt meegenomen?

De afnemer van het etenswaar moet zelf zorgen voor een bakje of pannetje om het in mee te nemen. Je hoeft als aanbieder die bakjes niet zelf te verzorgen.

Wat te doen bij meer belangstelling op mijn aanbieding?

In dat geval mag de aanbieder verloten. Als de afnemer niet op de afgesproken tijd komt, mag de aanbieder een ander uit de loting benaderen (of weggooien indien het te lang staat). 

Hoe weet ik dat het om goed voedsel gaat?

Wij vragen aan onze aanbieders of ze goed etenswaar aanbieden, dat hygiënisch en zorgvuldig is bereid (en sowieso niet over datum is). Uiteraard kunnen wij niets garanderen, maar we gaan uit van de goedheid van de mens en dat wat je weggeeft van goede kwaliteit is.